Maatwerk en Restauratie

Maatwerk
Om aan al uw specifieke wensen te kunnen voldoen bekijken wij elk project afzonderlijk. Onze opdrachtgevers bestaan uit aannemers of particulieren en stichtingen zoals Natuurmonumenten. Vaak worden we in het traject van ontwerpfase er al bij betrokken. Opdrachtgevers krijgen zo de juiste informatie voor zowel het constructieve gedeelte als de esthetische uitstraling.   

Restauratie
Door de jaren heen hebben veel oude panden achterstallig onderhoud gekregen. Hierdoor onstaan vaak lekkages met als gevolg dat gebinten, balklagen, spanten en sporen gedeeltelijk verrotten. Een ander voorkomend probleem is dat er in het verleden gedeeltes van de houtcontructies zijn verwijderd omdat het gebruik van de ruimte anders werd en deze contructies in de weg stonden. Hierdoor is de constructieve en esthetische waarde weggehaald en dit ziet men tegenwoordig graag in ere hersteld.

Soorten hout

Wij richten ons voornamelijk op de toepassing van eikenhout, maar uiteraard worden ook andere houtsoorten gebruikt voor allerlei doeleinden. Het gebruik van streekeigen houtsoorten  levert vaak prachtige resultaten op. Naast eikenhout werken wij onder andere met de volgende houtsoorten:

  • Grenen
  • Lariks
  • Fijnspar
  • Beuk
  • Douglas